Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

NAGERECHTEN.

309

reeds is aangegeven ; rol het tot de dikte van een rijksdaalder uit en steek er dan (met een glas b.v.) cirkels van.

Leg op de helft van het aantal cirkels telkens een kleine hoeveelheid van het koude appelmoes, bevochtig den rand van den cirkel met een kwastje met water en leg er een tweede deegplankje op; druk beide stevig langs den omtrek aan elkaar.

Besmeer de koekjes met geklopt ei, leg ze op een met boter besmeerd bakblik en bak ze in een matig warmen oven mooi bruin en gaar (ongeveer 1/t uur).

Opmerking. In'plaats'vanhet'appelvulsel kan men ook gebruiken een mengsel van 120 G. gepelde gemalen amandelen, 100 G. suiker, 15 G. boter, 15 G. gesnipperde sucade en 1 eidooier.

XII. BISCUITS, KOEKJES, ENZ. Beschuitjes I (Zuid-Afrikaansch)., ongeveer 150 G. tarwebloem, 1 ei, 350 G. suiker, 50 G. boter, 3 theelepeltjes bakpoeder, 1 d.L. melk, */» theelepel geraspte nootmuskaat, xjt theelepel gemalen kruidnagelen.

Bereiding. Roer de suiker door de gesmolten boter, voeg bierbij het geklopte ei en de melk en roer alles met elkaar tot een gelijke massa. Meng de bloem met het bakpoeder en de kruiden goed door elkaar, strooi dit mengsel door een zeef bij de overige ingrediënten, steeds flink alles door elkaar mengende, tot een stevig deeg is ontstaan, dat zich tot balletjes laat vormen.

Smeer een bakblik in met boter, bestuif het met wat bloem; leg er het deeg in kleine hoopjes op en bak die in een matig warmen oven lichtbruin en gaar (ongeveer 1/t uur.)

Eenvoudige Engelsche biscuits (om b.v. bij kaas te presenteeren). 500 G. tarwebloem, 60 G. boter, 3 d.L. melk, iets zout.

Bereiding. Laat de boter met de melk warm worden tot ze gesmolten is ; meng hierdoor de bloem en roer alles tot het een zeer stijf, volkomen gelijkmatig deeg vormt.

Rol het deeg zeer dun uit, steek er met een vierkant of met een rond steekvormpje (voor 't ronde is ook een glas te gebruiken) koekjes van, leg ze op een geboterd bakblik, prik ze met een vork

Sluiten