Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

NAGERECHTEN.

311

Kneed door dit mengsel het meel tot een zeer stijf deeg. Vorm hiervan 40 langwerpige koekjes (rolletjes); bestuif ze met wat meel, leg ze op een met boter ingesmeerd bakblik en bak ze in een matig heeten oven gaar.

Honigkoeken (Duitsch Kerstgebak.) 500 G. tarwemeel, 500 G. honig, 125 G. boter, 100 G. gemalen amandelen, geraspte schil van 1 citroen, 1/t theelepel kruidnagelgruis, */» theelepel cardamompoeder, 15 G. potasch, desverkiezende wat kaneel, gestampte anijs en gemberpoeder.

Bereiding. Breng den honig met de boter aan de kook, laat het mengsel een oogenblik bekoelen.

Meng terwijl het meel, de gemalen amandelen, de geraspte citroenschil, de kruiden en de in zeer weinig water opgeloste potasch door elkaar, voeg er het mengsel van honig en boter bij en kneed alles samen tot een stevig deeg.

Laat het deeg een dag staan.

Rol het den volgenden dag vrij dik uit op een met boter besmeerd bakblik; snijd er rechthoekige stukken van en bak die in een matig warmen oven mooi bruin.

Neem de koeken van het bakblik en bestrijk ze vervolgens met een glazuur van poedersuiker en voeg daarbij dan een klein scheutje kokend water. fl ."

Kruidnoten (Engelsch). 500 G. stroop, 125 G. gesmolten boter, 500 G. donkerbruine suiker, 60 G. gemalen gember, 30 G. snippers, 15 G. sucade, 15 G. kümmel of karwij-zaad, 1 ei, wat tarwebloem.

Bereiding. Doe de stroop in een kom, giet er de gesmolten boter bij en meng er ook de verschillende droge ingrediënten door.

Breek er, als alles goed gemengd is, het ei in; voeg er langzamerhand zooveel bloem bij tot het geheel een stevig deeg vormt.

Rol het deeg uit, steek er ronde koekjes van en bak die op een met boter ingesmeerd bakblik ongeveer 30 minuten in een matig warmen oven.

Sluiten