Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

312

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

Finsche theekoekjes.

6 eieren, 425 G. suiker, 200 G. zoete amandelen, 25 G. bittere amandelen, 1 theelepel kaneel, 425 G. tarwebloem.

Bereiding. Klop de eieren en de suiker flink door elkaar, meng er de gepelde, gemalen amandelen, de kaneel en de bloem door, zoodat een gelijk, soepel deeg ontstaat.

Vorm het deeg tot rollen van een vinger dikte, snijd diein stukjes van 5 c.M. lengte, wentel ze in witte suiker, leg ze op een geboterd bakblik en bak ze in een matig warmen oven Uehtbrnin en gaar.

Cocoskoekjes (Engelsch). 225 G. tarwebloem, 225 G. boter, 170 G. geraspte cocosnoot, 170 G. poedersuiker, 4 eieren.

Bereiding. Roer de boter tot room, roer daardoor de suiker en voeg er geleidelijk de cocosnoot en de bloem bij, daarna de goed geklopte eieren.

Leg het deeg met een lepel in stukjes zoo groot als een okkernoot op een geboterd bakblik en bak die in een heeten oven gaar (ongeveer 15 minuten).

Hazelnoot-macarons (Duitsch). 4 eiwitten, 300 G. gepelde hazelnoten, 150 G. poedersuiker.

Bereiding. Klop het eiwit stijf, meng er langzamerhand de suiker door en blijf roeren tot een taaie massa is gevormd (ongeveer V» uur); voeg er dan 250 G. van de hazelnoten (gemalen) bij.

Vorm met twee dessertlepeltjes langwerpige of ronde koekjes, zet ze op een mtl was ingesmeerd bakblik en druk in 't midden van elk koekje een gepelde, heele hazelnoot.

Bak de koekjes in een matig warmen oven hchtbruin.

Königsberger marsepein.

500 G. zoete amandelen, 500 G. poedersuiker, 2*3 eetlsepel rozenwater.

Sluiten