Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

NAGERECHTEN.

313

Voor garneering: 250 G. poedersuiker, 1 eetlepel rozenwater, eenige geconfijte vruchtjes.

Bereiding. Broei, pel en maal de amandelen ; zeef de poedersuiker. Meng dan beide door elkaar met het rozenwater, kneed alles samen ongeveer een uur lang en laat het daarna tot den volgenden dag staan.

Rol, op een met poedersuiker bestoven plank of tafel het deeg tot op */« c.M. dikte uit en steek er met blikken steekvormpjes figuren van (hartjes, sterren, ruiten, cirkels enz.).

Rol het overige deeg tot een dikkeren lap (% a 1 c.M.) en snijd daarvan reepen van ongeveer V, c.M. breedte ; leg die reepen als buitenrand op de uitgestoken figuren en druk ze er met de tanden van een vork op vast, zoodat rondom een gekarteld randje ontstaat. Leg de figuren op een met boter of met was besmeerd bakblik en zet dit in den oven, echter zóó, dat alleen bovenwarmte kan toetreden, b.v. door het blik van onderen op asbest, hout of iets dergelijks te plaatsen; laat den bovenkant mooi goudbruin worden.

Vul den binnenkant van de figuren met een suiker-glazuur van 250 G. poedersuiker met ongeveer 1 eetlepel rozenwater, samen tot een stevig papje geroerd ; leg hierop, voordat het glazuur hard geworden is, stukjes geconfijte vruchten van verschillende kleuren.

XIII. SANDWICHES.

Ansjovis-sandwiches (Engelsch).

Besmeer een aantal dunne sneetjes bruin brood met een laagje ansjovis-boter, hak wat sterkers of wat frissche kropsla-blaadjes fijn, roer er wat mosterd door en spreid het mengsel dun uit over het gesmeerde brood; strooi er iets cayennepeper over, Druk telkens twee op deze wijze geprepareerde sneetjes stevig op elkaar, neem de korstjes weg en verdeel de sneetjes in vierkante of driehoekige stukjes.

Komkommer-sandwiches (Engelsch). Snijd een geschilde komkommer in dunne plakjes en

Sluiten