Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

NAGERECHTEN.

315

zeer fijn; wrijf het dan in een steenen vijzel tot een gelijk deeg met de gehakte selderij, de ansjovisboter, demayonnaise,watpeper en zout.

Besprenkel de slabladeren met den azijn.

Leg nu voor de sandwiches de helft van het aantal gereedgemaakte, gesmeerde dunne sneetjes brood klaar ; bedek elk sneetje met een slablad, dat eerst goed drooggeschud wordt, spreid er een laagje van het vleeschmengsel op, leg er een tweede op dezelfde wijze behandeld slablaadje op en bedek dit met een gesmeerd sneetje brood. Druk de beide sneetjes goed op elkaar, snijd de korstjes weg en verdeel de sneetjes in nette stukjes (driehoeken, ruiten of vierkanten).

Peterselie-sandwiches (Engelsch). i eetlepel fijngehakte peterselie, i theelepel ansjovisboter (of gewone versche boter), een paar droppels citroensap, dunne sneetjes niet te versch wittebrood, met boter besmeerd.

Vermeng de fijngehakte petersehe met de ansjovisboter (of de tot room geroerde gewone boter) en het citroensap.

Maak, als voor andere sandwiches een paar groote, dunne sneden niet te versch wittebrood klaar, met boter besmeerd ; leg op één snee een laagje van het peterselie-mengsel en bedek dit door een tweede snee. Druk de beide sneden stevig op elkaar en verdeel ze dan in nette driehoeken.

Gekruide sardlne-sandwiches (Engelsch). 3 harde eierdooiers, 6 sardines, een paar droppels Worcestershire-saus, sap van */4 citroen, sneetjes wittebrood, geroosterd brood of zoute beschuitjes.

Wrijf de eierdooiers fijn met de ontgrate sardines; meng er het citroensap en de Worcestershire-saus door en leg dit mengsel tusschen dunne gesmeerde boterhammetjes (desverkiezende eerst geroosterd), of tusschen dunne beschuitjes (b.v. ,,thin captains").

Sluiten