Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

316

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

Petersburger sandwiches.

Hak eenige olijven fijn en vermeng ze met wat mayonnaise tot een samenhangend mengsel ; spreid dit als een dun laagje over gesmeerde dunne boterhammetjes. Bedek een even groot aantal dunne gesmeerde boterhammetjes met zachte roomkaas (Neufchatel, Gervais of iets dergelijks); leg op elk boterhammetje van de eerste soort een met kaas belegd sneetje en druk beide stevig op elkaar.

Kaviaar-rolletjes (Engelsch). 2 eetlepels kaviaar, i theelepel citroensap, iets cayenne-peper.

Vermeng de kaviaar met het citroensap en de cayenne peper. Snijd dunne sneetjes versch brood (zonder korst) ; besmeer ze met een deel van het kaviaar-mengsel en bedek dan elk sneetje met een tweede. Druk de sneetjes stevig op elkaar, en bind ze met een smal lintje tot rolletjes.

Victorla-sandwiches (Engelsch). eenige groote, zeer dunne sneden versch bruin brood, boter, i tube ansjovis- of kreeftenboter, wat sterkers, x komkommer, i bosje radijs (roode en witte).

Besmeer de geboterde sneden bruin brood met wat ansjovis- of kreeftenboter, leg er verder een laagje tuinkers op ; verdeel de sneden in vierkantjes van 8 a io c.M. en vorm die stevig tot rolletjes. Houd elk rolletje in zijn vorm door er een ringetje van komkommer om te doen; schik ze rechtop staande op een schaaltje en leg boven op elk rolletje afwisselend een rood of een i wit radijsje.

XIV. CONSERVEN. „Citroen komfijt" (Zuid Afrikaansch).

Borstel de citroenen goed schoon, snijd ze in vieren, verwijder de pitten en laat de vruchten 2 dagen staan in koud water, tweemaal per dag het water ververschende.

Sluiten