Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

320

WERELDRECEPTEN VOOR DE HOLLANDSCHE KEUKEN.

maal ze dan door den vleeschmolen, tegelijk met de sjalotten, de knoflook, de rozijnen en de amandelen. Kook de suiker in de helft van den overgebleven azijn tot een stroop; voeg daarbij al het gemalene en verder ook nog het gestampte mosterdzaad, het zout, de paprika en het gestampte corianderzaad; laat alles met elkaar doorkoken tot een gelijk mengsel (ongeveer 1/t uur.) Neem de pan van het vuur voeg er den overgehouden azijn (geheel of gedeeltelijk) bij, totdat het mengsel niet te dik meer is.

Bewaar de saus in goed gekurkte flesschen, die eerst in kokend water l/» uur zijn uitgekookt.

Rhabarber-confituren (Japansch). i K.G. rhabarberstelen, i K.G. suiker, 300 G. fleur-vijgen, sap en geraspte schil van 1/t citroen.

Bereiding. Snijd de gewasschen, ongeschilde rhabarberstelen in blokjes van ongeveer 3 c.M., voeg er de suiker bij en laat alles samen een nacht staan. Wasch de vijgen, bedek ze met warm water en laat ze ook staan tot den volgenden dag. Snijd dan de vijgen in stukjes, voeg ze met het citroensap en de geraspte citroenschil bij de rhabarber, die onder invloed van de suiker een flinke hoeveelheid vocht heeft afgestaan. Kook dit alles met elkaar tot de gewone jamdikte, giet het mengsel in goed uitgekookte potjes en sluit die met bijpassende schroefdeksels of met vochtig perkamentpapier.

Opmerking. Gebruik deze confituren hetzij als jam (op de boterham) hetzij als zoetzuur bij vleesch.

Sluiten