Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

FRANSCH-ENGELSCHE TERUGTOCHT

247

moeten op hun terugtocht voortdurend in onderlinge verbinding Mijven. Achterhoeden moeten hen dekken bij alle daartoe geschikte terreinafscheidingen, opdat aj er in slagen 's vijands voortrukken te beletten of althans te vertragen, door korte en hevige tegenaanvallen, waarin de artillerie een hoofdrol moet vervullen.

Het 4e Leger moet stand houden aan de Aisne, van Berry-au-Bac tot Vouziers; ingeval van gedwongen terugtocht zich in de stelling Berry-au-BacReims-Chalons gereed houden om het offensief te hervatten.

Het 5e Leger moet met den rechter vleugel de lijn La Fèré-Laon-Craonne, als defensief front bezetten. De linker vleugel stelt zich op d cheval van de boven-Somme, ter hoogte van St. Quentia. Rechts aan de Oise bij Moy, links bij de Omignon, tegenover Vermand, in allen deele gereed om te deboucheeren in de algemeene richting naar Bohain.

Het Britsche leger zal teruggaan naar de Somme, tusschen Ham en Bray.

Tusschen 27 Augustus; en 2 September wordt een nieuw leger, het 6e, gevormd met troepen uit verschillende gedeelten van het front, die per spoorweg worden aangevoerd en ziek concentreeren, zoo mogelijk voorwaarts.-van Amiens, tusschen Corbie en Domart-en*Ponthien, dan wel achter de Somme tusschen Villers-Bretonneux en Picquigny.

De groep territoriale divisiën onder generaal d'Amade worden versterkt met 2 reserve-divisiën en bezetten de Somme van Amiens tot de zee, om vijandelijke cavalerie en-inialdterie-ondersteuningstroepen tegen te hóuden.

Alle stellingen moesten zoo krachtig .mogelijk worden ingericht, om een maximum van tegenstand te bieden.

Het Eerste Oorlogsjaar

17

Sluiten