Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

47

GeneratieVII.b. de richting van den schuinbalk geplaatste, gebogen zilveren dolfijnen, met de ronding des lichaams naar de linkerzijde, de kop omlaag, een dolfijn van boven en een van onderen.

Het echtpaar de Ranitz-Tak van poorvliet bezit vier kinderen: Jhr. Herman de Ranitz, Jkvr. Louise Geertruid de Ranitz, Jkvr. Henriette Geertruid de Ranitz en Jhr.

johan atonie de ranitz.

4. Joanna Elisabeth Tak van Poortvliet, geb. 's Gravenhage 23 Juni 1877.

Mr. Adriaan Tak van Poortvliet (heer van Poortvliet) hiervóór sub 2 genoemd, geb. 's Gravenhage 2 November 1872,

tis commissaris van verschillende maatschappijen. Hij is de bezitter eener bekende verzameling familie-portretten (collectie-Tak van Poortvliet), in hoofdzaak afkomstig van het geslacht Pous.

Den i4en Mei 1903 huwde hij te Baarn Mathilde Francken, geboren Soerabaya 6 November 1877, dochter van Mr. Henri

IMarie Joseph Francken en Mathilde Verbeek. Hare vier kwartieren luiden: Francken. Verbeek, hoogenstraaten. van der sluijs.

Francken zegelt: in zilver een roode leeuw, uitkomend uit een grasveld in natuurlijk kleur. Uit dit huwelijk eene dochter: GeneratieWS..b. eveline victoria tak van poortvliet, geb. Amsterdam

(20 November 1907. STAAK C (ELIAS).

Generatie V.c. Elias Tak, hiervoor genoemd onder generatie V., sub 9, geboren te Middelburg 24 Februari 1812, overleden aldaar 22 Mei 1846, was een stille, zwakke man met donker uiterlijk (bruine oogen); hij bezweek reeds op 34-jarigen leeftijd aan de tering.

Sluiten