Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

26

AMAZONE.

— zij maakt mij wel eens ongeduldig, omdat zij zoo doodelijk onverschillig is; toch interesseert zij mij, ook al als psychologisch probleem, en soms heb ik medelijden, de arme is zeker zeer ongelukkig. Ach, wie weet hoe veel gloed er in dien uitgebranden krater zat. Zulk een gedachte kan ons weemoedig maken. Ook al een slachtoffer van gebrek aan haardheid. Zij is zeer levendig; ik meen mevrouw van B., en sprankelt van geest en moedwil! maar zij is (ongelukkig) [dit woord hat hij doorgestreept] zoo steil als de Tarpeïsche rots, gepantserd en verschrikkelijk op haar stuk staande.

Ik bestudeer met den heer van W. de Pompejaansche schilderingen. Ik schrijf u voor mijn open raam, daar ligt de prachtige baai Vóór mij, met de blauwe tintelende zee, vol bootjes en zeiltjes, rechts het kasteel del Uovo, zie het schetsje dat ik u hierbij zend, links de bocht van de stad en de molo in de verte. Tegenover mij de schoone lijnen van denVesuvius; hij Tookt en is met welken omhangen; hij kookt inwendig, maar wil het niet weten; men voorspelt eene uitbarsting.

Dag, beste kind» >:

Uw SIWART. Schrijf mij gauw te Rome; visch ook eens uit wie en wat zij is — haar voornaam is Marciana — zeis ook Martiaal — die van Buren was de minister.

Sluiten