Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

46

Miller was van 't paard gesprongen en greep hem bij den kraag. „Heb je wapenen? Geef ze dan over!"

„Nee, ik heb geen wapenen," zei Lou woedend. „Ik heb een' kano en een geweer van twintig dollars verloren om uw land te redden. I k heb uw dam niet opgeblazen, maar wie't gedaan heeft, 'zult u wel nooit uitvinden, want ik ben geen verklikker. Maar ik wou 't niet toelaten dat ze uw dam doorstaken, en daarom stak ik de rivier over en was bijna verdronken. En nu kan u me gelooven of niet, maar ik zou u raden allereerst die opening daar te stoppen, anders hebt u over.een kwartier de rivier op uw land."

„Zit 't zoo!" riep de farmer verwonderd uit, „dat wist ik niet, 't spijt me hoor! Zeg jong, wat mankeert je nu?" Want Lou zakte ineen.

Een uur later kwam hij bij 't huis van Miller, waar hij drie dagen bleef tot hij zoover beter was dat hij naar huis kon gaan. Dien nacht hield de rivier op met wassen, den volgenden dag viel zij. Aan beide kanten hadden de dammen 't gehouden.

Lou weigerde 't geld dat farmer Miller hem aanbood. ' Maar wat hij niet weigerde, dat was een mooie zeilboot en een dubbelloopsgeweer. En ieder vond dit de rechte belooning voor Lou's moedige daad.

Sluiten