is toegevoegd aan uw favorieten.

Het maken van taarten

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

92

gebakken worden, en er zoo vlug mogelijk uitkomen, anders bakken ze droog, en kan men de plakjes niet lossnijden, zonder te breken.

Zijn de plakjes koud, dan maakt men een Fransche crème als volgt i

Neem een beslagbak waarin men 8 geheele eieren doet en 3 ons melis suiker.

Sla dit op een zacht vuurtje flink kloppende op.

Indien het flink luchtig geklopt is en warm begint te worden, zet het dan van het vuur af en klop zoolang, dat de massa koud is.

Neem hierna 5 ons roomboter (boerenboter moet men even uitwasschen daar die meestal te zout is) warm dit een weinig in een beslagbak en roer deze ook met een gard flink luchtig en schuimig op.

Hierna voegt men geleidelijk de geslagen eierenmassa bij de geroerde boter.

Krab nu een vanille stokje uit en roer dit er goed gelijkmatig doorheen, de smaak verdeelt zich nog beter, als men de vanille bij de eieren en de suiker doet, voor men ze opslaat; en de crème is gereed.

Zet de plakjes met deze crème op en aan elkaar vast, nadat alle plakjes langs een taartepan mooi rond bijgesneden zijn.

Bestrijk de kanten ook geheel met crème, glaceer het bovenvlak der taart met witte fondant, waarin wat marasquinessence.

Zet nu de kanten aan met chocolade hagelslag.

Maak nu de taart op met verschillende vruchten, peren, abrikozen en bigarreaux, zooals dit op de illustratie te zien is.

Leg een groote zilveren pil tegen de buitenzijde der vruchten.

Spuit ten slotte den rand op met een lauwerkrans van crème au beurre (Fransche), en spuit er puntjes mocca crème bovenop en de taart is afgewerkt.

86. Joradetaart.

Roer in een beslagbak 0,42 K.G. poedersuiker met 0,30 K.G. boter goed schuimig op, roer er vervolgens 7 eieren successievelijk doorheen, voeg er ten slotte 0,54 K.G. Zeeuwsch meel en een half lood amonium bij.

Alsnu doet men er 1 half ons rum, 1 ons rozijnen zonder pit en 1 ons verschillende kleuren kersen bij.

De rozijnen en de kersen moeten minstens eerst een uur in de rum staan om te wellen, voordat men ze aan het beslag toevoegt.