Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

1. Nationale wedstrijden, open voor alle Verbonden Nederlandsche Roeivereenigingen.

2. Internationale Wedstrijden, tot welke, behalve de voorgaande, ook in het buitenland gevestigde Vereenigingen zijn toegelaten.

3. Wedstrijden, hetzij Nationale of Internationale, waarbij het aantal toegelaten Vereenigingen door overeenkomst, uitnoodiging of uitdaging is beperkt.

Nationale wedstrijden zijn er in ons land nog weinig. De propagandawedstrijden, in den zomer van 1917 en 1918 door den Roeibond te Rijswijk, Groningen, Wageningen en Alkmaar georganiseerd, vielen daaronder.

Internationale wedstrijden zijn de jaarlijks weerkeerende, uitgeschreven door de Koninklijke op den Amstel, door Hollandia op den Ouden Rijn, door de Hoop om den Telegraaf beker op den Amstel, door de Holland-Beker-Wedstrijdvereeniging op den Amstel, en daaromheen groepeeren zich de door andere Roeivereenigingen bij jubilea uitgeschreven wedstrijden.

Onder 3 vallen de Studenten-Roeiwedstrijden op het Noordzeekanaal, vroeger gehouden op het Spaarne en nabij de Zweth, voorts viel daaronder, de thans helaas niet meer bestaande wedstrijd, uitgeschreven door de Roeivereeniging Minerva, tusschen Minerva-Amsterdam en Minerva-Gent.

Aan de Studenten Roeiwedstrijden toch kunnen slechts deelnemen de Studenten Roeivereenigingen „Njord", „Laga", „Triton", „Nereus", „Aegir" en „Argo", terwijl de Minerva-wedstrijd, door mij in 1908 tusschen Belgische en Hollandsche studenten in het leven geroepen, beperkt was tot de acht-riems ploegen van Minerva-Gent en MinervaAmsterdam.

Alle roeiers en stuurlieden tot deelneming aan

Sluiten