Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Italiaansche incunabelen. Grieksche boeken.

1. Homerus- 'H roü 'O^pöu rfatti 'Ev *i«p»T^ i«r-

;.w,!*«(r( Bspvxpïou y.ai Njjp/su T«i/*/So,- tcD Wepi>.tcv, ttcvu ds xul ZsèiórvjTt Awvrpiov Mtho\xvéuij K/hjtj',- 1488. f°.

439 bladen, Gr. letter, met voorrede in Lat. letter. Hain-Cop. 8772, Proctor 6194.

Editio princeps van de werken van Homeros, door Demetbius Chalcokdylas, gedrukt door Bartolommeo di Libri voor rekening van Bernardus en Nenus Nerlius. De tekst is, zonder eenig commentaar, met fraaie Grieksche letter gedrukt op zwaar papier met breede randen. Het is het eerste m het Gneksch gedrukte boek, afgezien van een paar onbeduidende uitgaven.

Hollandsche 17e-eeuwsche perkamenten band op hout, met resten van sloten en sporen van kettingring bovenaan en aan den voorkant van het achterplat.

uüa. x.tt.-ra.qKcror'J'ir'Q[- fwiTtpMy otto-kovo-mc • -ya-ptrw tic; T-m^ï -cru pltAa-o-f ^hï fLfAcuyH,

'j^l^ty •ya-pTol "VOLj/dr C<rf yl *rpoiH

'i^ p^'owa. y'^HTox tnri xfoyi «vov^vftcr^pM .

Editio princeps van Homerus. De sirenenzang, no. 1.

2. Orpheus - 'Op9icc: 'ApyovuvnyJ-. r* «wsS n>,- Movwov. roü

xutoü «Tftvoi. Upnxlti Auxhu «S pjAsffflpsu u^voj. Impr. Flo-

rontiae 1500. 4°. Druk van Bartolommeo di Libri, 52 bladen (het laatste wit), Grieksche letten Hain 12106, Proctor 6236. De letter is het beroemde Homerus-type. De aanvangsbladzijden van de Argonautica en van Ad Musaeum zijn versierd met in hout gesneden en rood gedrukte en-têtes met arabesken en dergelijke groote initiaal (facs. Burger 11).

3. Apollonius grammaticus, Usp't <tvvtx&cc,: Venetiis in aed. Aldi

Romani 1495. f°. — Met entêtes en initialen m houtsnede. 92 bladen, Grieksche letter. Hain-Cop. 7500, Proctor 5548. Dit werk van Apollonius werd uitgegeven met Theodorus Gaza, Grammatica

Sluiten