Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Te klein — dat is het juiste woord. Als het nu eens een heel groot vuur was zouden wij het bewonderen. De Niagara-vallen b. v. die vinden wij mooiEn waarom ? Omdat er daar meer water naar beneden valt dan op eenige andere plaats.

Alles is toch maar relatief op de wereld, zooals die sarcastische Dean Swift ons zoo juist aangetoond heeft, en voor dat onze reis om de wereld geëindigd is, zullen wij dit meer dan 'eens hebben ODgemerkt.

Wij stoomen voort boven de daken en om ons niets dan huizen, huizen en nog eens huizen, totdat het oog er van duizelt — met bliksemsnelheid vliegen treinen ons voorbij en andere halen wij langzaam in. De rails splijten zich, vermeerderen zich in alle richtingen, het wordt een netwerk van rails — locomotieven hier, locomotieven daar, overal signalen en een Babel van stoomfluiten.

Wij zijn heimelijk blijde als de vaart vermindert en wij eindelijk Liverpoolstreet-station binnenstoomen. Fluks nu de bagage op een rijtuig en dan naar ons hotel. Eerst een bad, want na zoo'n reisje voelt men zich nog vuiler dan men misschien is, en dan ontbijten. Wij hebben nog twee dagen den tijd om Londen te bezichtigen, want de P & O mail vertrekt pas Vrijdag, en wij zijn van plan om gedurende die twee dagen zooveel te zien als wij maar eenigszins kunnen. Nu ben ik niet van plan om u een beschrijving te

Sluiten