Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

en de nieuwsgierige buurvrouwen die uit de ramen hingen, waren buiten zijn bereik.

Op het gerucht echter kwam een politie-agent je aanwandelen en na rijp beraad besloot hij den man te arresteeren. De man echter had hier bezwaren tegen en daagde den agent uit met hem te boksen, en ofschoon deze laatste zijn aanbod beleefd maar beslist afsloeg, viel hij hem toch aan.

De agent verweerde zich, maar de dronken man was hem veel te sterk, hij speelde met hem gelijk een kat met een muis, trapte zijn helm stuk, brak zijn stokje in tweeën en ontnam hem zijn sabel.

Doch andere agenten kwamen toegesneld en de meerderheid overwon. De arrestant vond het niet eerlijk en misschien minder sportmanlike, maar men gaf hem tijd om over die zaak stilletjes na te denken op een plaats, waar niemand hem stoorde en waar niets zijn aandacht af kon leiden. — Aldus werd mij dit historisch verhaal in kleuren en geuren medegedeeld.

Het idee om zich eerst spiernaakt uit te kleeden alvorens te gaan vechten, is origineel en om den agent zijn stokje en sabel te ontnemen, is een bewijs dat die man van sarcastischen humor niet ontbloot was.

Wat u in Londen aanstonds opvalt, is het merkwaardig aantal hooge hoeden die gij ziet — In de „City" vooral draagt bijna iedereen een van die hoofddeksels; de rijke beursprins, zijn klerk, ja zelfs de kantoorjongen heeft een „hooge zije".

Sluiten