Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

„mal de mer" zich niet vertoont, komen al de passagiers geregeld op, want het eten speelt een groote rol in ons dagelijksch leven. De meeste menschen hebben er behoefte aan, en zelfs de mannen die een veertig dagen vasten, doen zulks om er hun brood mede te verdienen. Professioneel hongerlijden! voorwaar een vreemde manier om aan den kost te komen.

„Noem mij uw lievelingsspijzen en ik zal n zeggen wat voor landsman gij zijt". Want het eten in verschillende landen is al even verschillend als de talen, en zelfs zou men karakterstudiën van volkeren kunnen maken, door hun lievelingsgerechten te bestudeeren.

De Hollander, die onder de Engelschen komt, merkt al dadelijk dat hij bij een volk aangeland is dat in geen geval van plan is, met den beroemden hongerlijder Succi te concurreeren. Succi zou het gros der Engelschen in een vasten-match gemakkelijk 39 dagen op de 40 voor kunnen geven en het dan nog met een halven dag winnen.

Zie maar eens het ontbijt dat de Engelschman gebruikt. „Chops", beefsteak, ham and eggs om mee te beginnen, en dan „bread and butter" met de verschillende jams en marmelade, die op de Engelsche ontbijttafel nooit mogen ontbreken. De quantiteit thee, die bij dit maal gedronken wordt in reusachtige koppen, is in evenredigheid met het vaste voedsel. De Engelschman voelt zich nu inwendig versterkt Om den dag te beginnen en het uit te houden tot lunchtijd. Dan begint de scherpe tand des hongers

Sluiten