Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

hen eet, als zij eenmaal opgewarmd zijn, zal hen, dunkt mij, wel koud laten.

En toch, waarde mevrouw, volg nu eens mijn raad. Stoor u er niet aan of het al fatsoenlijk of onfatsoenlijk is, maar maak een kikker-currie klaar en gij zult zien hoe uwe gasten, die natuurlijk niet mogen weten wat het is, uw nieuw gerecht zullen waardeeren. Gij zult succes hebben en als gij later vertelt wat het was, maakt gij sensatie er bij.

In Canada heb ik meermalen kikkers op het menu gehad, maar de wijze waarop men ze aldaar toebereidt, vind ik niet smakelijk. Gij krijgt ze op een schotel net als een gekookte kip, niet alleen de vier pootjes, maar zelfs de kop is nog aan den romp. Als men nu zoo'n nitgespreiden kikker op zijn bord heeft en men moet die net als gevogelte gaan <├╝bsecteeren, dan ziet men in verbeelding hoe die kikker misschien nog gisteren langs den slootkant huppelde en de vliegen het leven onveilig maakte, of op het gerucht van voetstappen zich in de zachte modder verschool.

Nu ja, als men zoo iets in gedachte ziet, dan gaat het lekkere van den kikkersmaak verloren,' maar dat is de schuld van den kok en niet van den kikker.

Neen, dan kon de langstaartige, schuinoogige Chang het beter. De kikkertjes, door de kleine dorps-Chineesjes gevangen, werden door Chang op vlugge en afdoende wijze gedood. Hoe dit moet geschieden, kan ik niet met zekerheid zeggen,

Sluiten