Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ik meen echter dat Chang eenvoudig met zijn hiel op de diertjes trapte. Chineesche jongens houden van gemak en ik geloof dat Chang de kikkers zoolang in de keuken liet rondhuppelen en dan, als hij niets te doen had, ze een voor een om het teven bracht. Dan werden de achterpootjes netjes afgesneden en gevild en daarna werd het beentje er uit verwijderd. De verdere bereiding is dezelfde als die van alle andere curries en aan onze dames welbekend.

In het eetsalon aan boord heeft iedereen zijn vaste zitplaats en hij behoudt die gedurende de geheele reis. Bij het eerste „dinner" dat op een zeereis plaats heeft, vindt men naast ieder couvert een papiertje met den naam van een passagier er op, en men is natuurlijk nieuwsgierig te weten, welke dischgenooten men voor geruimen tijd naast en tegenover zich krijgt.

Het plaatsen van de passagiers wordt gedaan door den administrateur aan boord van het schip, en daarom heb ik altijd gezorgd, zoo spoedig als het maar kon, met dien gewichtigen man vriendschapsbanden (voor de reis) aan te knoopen.

Als er 4 lange tafels in het salon zijn, dan zitten aan de hoofden van de tafels: de kapitein, de administrateur, de dokter en de eerste stuurman, en het beste plaatsje heb ik altijd gevonden het dichtste bij den administrateur. Hij rangschikt de passagiers en als zeeman zorgt hij er wel voor, dat de aardigste jonge dames niet ver van hem komen te zitten. Ten

Sluiten