Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

geworsteld, totdat eindelijk mijn stompje potlood opgekauwd en mijn geest uitgeput was. Toen verborg ik iu alle stilte het boekje onder in mijn koffer, stak een sigaar op en ging op dek wandelen. Ik gevoelde mij een geheel ander mensch, met dat dagboek was mij een steen van het hart gerold.

Laat de lezer echter niet treuren, dat ik mijn dagelij ksche avonturen niet heb neergeschreven. Het onderstaande is een staaltje, en laat hij blij van harte zijn dat ik het niet volgehouden heb.

Dinsdag,

Vroeg opgestaan. Badwater was te heet. Op dek gewandeld. Veranderlijk weer, er zijn meer wolken aan stuurboordzijde dan aan bakboordzijde van het schip. Ontbijt om negen uur. Op dek gewandeld, twee pijpen, drie sigaren en tien cigaretten gerookt. Heb aan den horizon een zeil gezien en twee whiskey soda's gedronken. Wind Noordwest. „Tiffin" om één uur.. Vandaag 325 knoopen afgelegd, 's Middags twee meeuwen gezien, één om 2.20 g.m. achter het schip, en één om zoowat kwart voor vieren. Om zes uur middageten. Het weer is nog veranderlijk, maar er zijn nu meer wolken aan bakboordzijde. Zonsondergang 8.44. Maan eerste kwartier 10.23. Whist gespeeld in rookkamer en tengevolge van het slechte spelen van mijn maat en de walgelijk mooie kaarten van tegenpartij twee „rubbers" verloren. Om 11.13 ben ik naar kooi gegaan. Weer nog altijd veranderlijk, maar wolken nu meer gelijkmatig aan beide kanten verdeeld."

Sluiten