Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

-willen meemaken. En toch ia het merkwaardig dat, als er een ongeluk gebeurt, de reddingsmiddelen zoo' weinig geven. Niet één, maar honderden voorbeelden zijn er te noemen, waar groote zeebooten, ingericht naar al de eischen des tijde, met waterdichte schotten enz. toch met man en muis vergingen.

Neem slechts als voorbeeld de Mbe% Deze mailboot was ook voorzien van waterdichte schotten, en zoo de deuren slechts gesloten waren geweest, had zij onmogelijk kunnen zinken, maar de deuren werden niet gesloten en in weinige minuten was de groote mailboot met bijna al zijn passagiers in de diepte verdwenen.

Is het niet vreemd dat op een boot, waar ongetwijfeld de laatste uitvindingen op het gebied van reddingswezen aanwezig waren, slechts enkele passagiers gered konden worden?

Tot nu toe hebben wij een kalme reis gehad, maar van avond gebeuren er dingen, die mij erg verdacht voorkomen.

De quarter-master met twee matrozen verzamelen al de dekstoelen van de passagiers en deze worden opgevouwen en stevig vastgebonden met touwen. In het eetsalon heeft men de bloempotten, die op tafel stonden, weggenomen, sommige stewards zijn druk bezig, staande latten op de tafels vast te schroeven, terwijl andere het kleed in de gang bn het muzieksalon (op dek) oprollen.

De zee is kalm en glad gelijk een spiegel, de lucht js Coodstil, geen zuchtje brengt zelfs een rimpeltje op

Sluiten