Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

in het Suez-kanaal vinden wij het (nog ongewend aan de tropen) onbehaaglijk heet. Gebruikmakende van den tocht door het kanaal, heeft de kapitein dan ook het ruim laten openen, zoodat wij bij onze koffers kunnen komen. De warmere, kleeren worden nu opgeborgen tot wij ze weer noodig hebben (en wie weet hoe lang dat mag duren) en onzéTtropische kleederdracht, wit linnen pakken, flanellen jasjes, „crêpe" hemden etc. worden te voorschijn gehaald.

Het is merkwaardig hoeveel verschillende kleêren men op boord van een schip noodig heeft, en vooral op de Engelsche mail is dit het geval.

Op dek b. v. loopt men in flanellen broek, crêpe of zijden hemd en een „blazer". Een „blazer" is een flanellen jasje, vooral bij lawn-tennis- en cricketspelen gedragen; de schitterende strepenkleuren er op zijn dan de kleuren. v»n een universiteit of van een club waar drager lid van is, terwijl bovendien nog het wapen van de universiteit op den borstzak geborduurd is. Op* dek kan men zoo iets dragen; gaat men echter in het salon om tiffin (lunch) te gebruiken,) dan moet men zich een beetje minder nonchalant (en ook minder gemakkelijk) kleeden. Dan, met het diner, verschijnt men in rok of in een „dinner jacket". In de tropen echter zou men het met een rok niet uithouden, en daarom draagt men een wit linnen „messjacket", waarvan de vorm veel overeenkomt met de jasjes van de adelborsten. Met het „mess-jacket" draagt men geen vest, maar een zwarte broek en een breeden „kummerband."

Sluiten