Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

grond waar de bal zich op de vreemdsoortigste manieren verstoppen kan, nu eens afdaalt in de machinekamer en dan weer door een open raampje de een of andere kajuit binnendringt, waar de dames zich niet schromen, door list en openbaar valsch spel het sterkere geslacht een nederlaag toe te brengen, daar is de uitslag van het spel onmogelijk te voorspellen.

Voetbal heb ik nooit op zee zien spelen en een paardenwedren is nu eenmaal aan boord van de zelfs zoo ruime mailstoomers niet mogelijk, anders was het er al lang geweest, maar ik hoor dat men toch onlangs op een van de schepen een „bicyclerace" gehouden heeft. Eerst langs het dek aan stuurboordzijde, dan om het muzieksalon been langs bakboordzijde terug, en zoo in een kringetje rond.

Maar zelfs al hadden wij geen bicycle-race, er waren genoeg andere wedstrijden en een van de vreemdsoortigste is misschien de „cockfight". (*)

Op het dek wordt met krijt een ring getrokken en hierin plaatst men de twee kampioenen tegenover elkander. Ik zeg „plaatsen", want de kampioenen die de hanen moeten voorstellen, hebben slechts een ■zeer beperkte vrijheid van lichaamsbeweging. Eerst zet men namelijk de banen op dek in een zittende houding met de knieën tegen de borst. Tusschen de knieën steekt men een bezemsteel, de armen gaan onder den bezemsteel door en de handen worden dan samen gebonden.

(*) Hanen-gevecht.

Sluiten