Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

waren allen in Schotsche kleederdracht met „kilt" en „plaid" en het mutsje was metveeren Versierd, terwijl' over de schouders van de dames sierlijk een sjerp hing, waarvan de kleuren aangaven, tot welke Schotsche familie zij behoorden.

Goed gedanst door echte Schotten is de dans mooi, maar lange broek en rok passen al even weinig bij dezen wilden dans als het militair kostuum bij menig „schutter."

De „lancers" daarentegen wordt met echt Britsch phlegma gedanst of beter gezegd, „gewandeld."

Het is „bad form" om al de pasjes te maken zooals de dansmeester ons ze leert. Men moet zoo nonchalant mogelijk door de figuren gaan en daarbij een gezicht trekken, alsof men dacht: „Lieve hemel, wat vind ik het toch vervelend." De minste haast toonen mag men in geen geval, en om nu en dan al pratende met zijne dame, heelemaal te vergeten mee te dansen staat wel goed, bet geef t u een soort blasé air.

Maar niettegenstaande mag men niet de geringste fout begaan, .want ofschoon een ieder op alles behalve op den dans schijnt te letten, raakt de boel nooit in de war, daar hebben zij do „lancers" al te vaak vooil gedanst.

De dames klagen dat het tegenwoordige geslacht van heeren niet meer dansen wil, en is dit al het geval in onze koelere streken, in de tropen merkt men het nog meer op.

Sluiten