Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

waarde van liet geld niet, behandelen de inlander» als echte republikeinen op een voet van „égalité" en „fraternité" en bederven zoowel de hoteljoDgens alsdo rick-shaw coolies.

Hè goddank! De verhuizing van de „Parramatta naar de „Rohilla" is afgeloopen. Al de fooien zijn gegeven, de wijnrekoning betaald, en mijn kajuit (want ik heb nu een kajuit alleen gekregen) heb ik wat in orde gebracht.

Nog een half uurtje, dan lichten wij het anker en stoomen recht door van Colombo naar Singapore.

Op dek is bet erg woelig, het wemelt er van Indische kooplieden, die er op uit zijn ons nog eens behoorlijk af te zetten voor wij voor goed het eiland verlaten.

Allerlei bieden zij ons te koop aa"b, maar voornamelijk ringen «ra armbanden met diamanten,/ 8-paleren en robijnen bezet. Nu is Colombo bekend oai zijn edelgesteenten, vooral om zijn robijnen, en vele touristen meenen dat ze aldaar zoo maar voor een appel en een ei te koop zijn, maar in werkelijkheid geloof ik dat er al bitter weinig robijnen op het schip komen- de meeste van die prachtige geslepen juweelen zullen wel zuiver glas zijn.

Ei ofschoon de meesten van ons met dit feit bekend waren, is het toch opmerkelijk, hoe gemakkelijk de slimme Hindoe of Cingalees den Europeaan erin k-.n laten loopen.

Sluiten