Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Heerlijke dagen heb ik op die verandah doorgebracht, de dagen van een herstellenden zieke, die langzaam zijn krachten voelt terugkeeren, en minstens twee interessante dingen heb ik van die verandah aanschouwd.

Het eene was een donderstorm, die boven^Penang en onder ons plaats greep.

Merkwaardig was bet schouwspel. Onder ons de zwarte wolken, stroomen regen, het half-duister waardoor de bliksemstralen schoten, en boven ons de diepblauwe hemel, de heete brandende zonnestralen.

En het andere was eene jonge dame, die zich zoowat op dezelfde hoogte van de donderwolk bevond.

Maar toen was het weer mooi, en de jonge dame, in tricot gekleed, was opgestegen met een ballon. Zij was misschien nog maar eenige honderd voet lager dan wij, en ik koesterde reeds een stille hoop dat zij ergens in den omtrek van ons hotel zou landen, .toen zij een parachute losmaakte en zich liet vallen.

De eerste honderd voet viel zij als een steen, terwijl de parachute gelijk eene lange zwarte streep haar volgde; toen echter zette het gevaarte zijn zeilen uit en zweefde eene reusachtige parapluie langzaam naar beneden.

Wij zagen dat de jonge dame met parachute en al in den top van een kokospalm terecht kwam, en wij twijfelden niet dat zij, dank haar luchtige kleederdracht, wel naar beneden zou kunnen klauteren.

Ook op de jacht ben ik geweest, op wilde-zwijnen-

Sluiten