Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

hoofdstuk vii. Het kinderhuis „Welgelegen".

Welgelegen, Woensdag^ —.

Liefste Anne Mietje.

1 Ju ben ik al bijna drie heele dagen hier, en ik heb het I^Ü gevoel, alsof ik je folio vellen zal moeten schrijven, I voordat ik je alles verteld heb. Gelukkig dat wij elkaar ' ééns in de week zullen zien, maar ik kan zoolang niet wachten om je alles te vertellen..

Mevrouw van Steggerda ontving Onkeltje en mij in mijn nieuwe zitkamer. Je zult er van opkijken, zoo aardig ze die ingericht heeft. Onkeltje had niet veel tijdmaar kon niet nalaten mevrouw nog eens goed op het hart te drukken toch goed voor mij te zorgen. Mevrouw antwoordde op haar eigenaardige, afgemeten manier: „U kunt er verzekerd van zijn, dat uw nichtje zich hier niet zal overwerken." Nu, dat behoef ik dan ook zeker niet. Ik zal je straks alles van mijn dagindeeling vertellen, maar eerst over de kinderen.

Je weet niet, Anne Mietje, wat een aardig gezicht het is ze aan tafel te zien zitten. Ze zijn allen ongeveer van denzelfden leeftijd, bijna 10 jaar. Zij hebben kleine, stijf gevlochten vlechtstaartjes, ieder twee, de kleur variëert van zwart tot rood. Één meisje is echter 15, die heeft groote donkere oogen en

Sluiten