Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

TWEEDE TAFREEL.

Op een duin bij Scheveningen, genaamd de Spreeüwenberg, is gevestigd Natura Sanat, het Huis der Internationale Interartistieke Broederschap. Het tooneel stelt de ruime, lichte eetzaal voor, welke vele ramen heeft in de wanden van tichelmet zandsteen, waarop een boog de woorden Natura Sanat draagt.. Rechts twee gangdeuren, links raamdeuren naar zee. In de breedte, de lange eettafel, slechts gedeeltelijk bezet. In vensters en op kleine tafels bloemen. „Kunstwerken" aan wanden en op voetstukken.

Dickson geeft er een „noenmaal" oftewel „lunch" aan de Pers. De gastheer is juist van tafel opgestaan en biedt nu sigaren en sigaretten.

Charles:

Meneeren, we blijven hier maar zitten? (Huisknecht dient koffie en likeuren. Daar Mutters ostensief zijn champagne-glas leegdrinkt:) O, maar.... ik wil niemand haasten! 't Is alleen — de tijd van de heeren is kostbaar. Wenscht een van de heeren ook soms nog champagne? (Wenkt huisknecht met de champagne te komen. Twee heeren laten zich inschenken.) De heeren begrijpen: ik heb alle tijd. Maar niet waar? journalisten hebben dat nooit! (Gelach, uitroepen.) Daarom heb ik ook niet getoost en zelfs de heeren nog niet bedankt. Toch doe ik dat uit de grond van mijn hart. Wat vermag men zonder

Sluiten