Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

meneer Post haar hier niet het hof gemaakt, voor hij wist dat ze op het punt stond zich te verloven. En zijn oudelui hadden het waarachtig graag gezien, dat er wat van was gekomen. Je kon de Posten, als familie niet uitvlakken. Die zaten erin, in de society. En Mr. Sweet, die ging nog kalm door met zijn hofmakerij, al was hij ook aan Rudolf voorgesteld. Je kon zeggen wat je wou, een Engelschman was heel wat anders dan een ambtenaar. Als hij een Engelschman als schoonzoon had, dan kon hij er direct op rekenen opgenomen te worden in de deftigste kringen, dan stonden alle Bataviasche deuren even wijd voor hem open, als nu voor dien Mr. Sweet, en voor alle Engelschen van Batavia.

Of ze nu Mevrouw Verkerk werd, of Mrs. Sweet, dat was dunkt me nog al een verschilletje. Een Engelsche schoonzoon, dat stond, dat gaf aanzien. De resident had ook een Engelschen schoonzoon, twee vriendinnetjes van Emmy waren met Engelschen getrouwd.

Nijdig sloeg hij een mug dood, die zich op zijn blooten enkel had vastgezogen en stak een sigaar op. Die smaakte toch waarachtig beter, dan dat zoete dingetje, met die gesauste tabak.

Als hij een Engelschen schoonzoon had gehad, dan zou het hem vanmorgen niet overkomen zijn, had hij zoo'n flater niet hoeven te slaan. Was het dan geen gewoonte, dat je je in een hotel ook aan de andere gasten voorstelde en eens een praatje bij hen

Sluiten