Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

zou kunnen hebben. Men moest niet te vroeg gaan, en zorgen, dat men ongeveer tegen lunchtijd in Buitenzorg aankwam, daar zou in hotel Bellevue gerijsttafeld worden, en als alle gasten in de eetzaal aanwezig waren, wilde Van Vliet zijn eerste entree in de wereld doen met zijn Engelschen schoonzoon.

Tegen tienen reed men weg. Het was al zeer warm, maar de snelheid bracht koelte. Van Vliet zat zelf aan het stuurrad ... naast hem Mr. Sweet. Achterin de dames en George. De koffers gingen per trein.

De hellingen van den Poentjak-pas zijn voor auto's berucht, niet alle merken kunnen die halen, maar de Hudson scheen ermee te spelen en nog voor elven kon men van boven het schoone uitzicht genieten, naar beide zijden omlaag van den grooten vulcanischen ruggegraat van Java.

— Very fine car, zei Sweet..

— Fijne kar, hè ? herhaalde Van Vliet, zoo loop t er geen tweede in Batavia.

Bergafwaarts ging het nog sneller, de wagen suisde langs den ouden weg, met het zwaar geboomte, waar het schaduwrijk was. Daar in de vlakte ver vooruit, verwaasd in nevelen, lag Weltevreden en Batavia. Zelfs Tandjong Priok kon men zien, met de pieren ver in zee geworpen. Een boot voer uit.. .-

Dichterbij, half op de hellingen lag Buitenzorg, het witte paleis van den Gouverneur-Generaal schitterde in het zonlicht. Van Vliet dacht over de

Sluiten