Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

aan dien Indo, gotbetert, daar had ik door jouw geklets, ja door jouw geklets, me dochter bijna aan een Indo gegeven ... terwijl elk goed huwelijk, zelfs met een Engelschman voor haar open stond.

— En ik zeg je, Ru is honderdmaal beter dan jouw Engelschman en twintig totoks bij elkaar, een maand geleden glom je van tro^s, omdat hij werk van Emmy maakte en nou gooi je hem overboord.

— Habis perkara, zeg ik je, de zaak is gedjeddied en daar blijft het bij, en als Sweet straks om haar hand komt, dan zeg ik Yes, yes, yes. Allrijt, ferie goet! Wat een mooie brief heeft hij me geschreven, hè?

— Je kan hem niet eens lezen...

— Maar jij ook niet, daarvoor zit ik tenminste te leeren. Dear Mister Van Vliet, schrijft hij. Dat ben ik, dear mister! Die John, een origineele fellow zeg, een kerel waar je mee voor den dag kan komen. Waarvoor heb ik me rijk gewerkt, als ik me dochter niet aan een sjieke Engelschman kan geven, een halve ton krijgt ze contant mee en als ik me kop neerleg...

— Juist, dat doet het hem bij Sweet, die wacht tot je je kop neerlegt.

— Ach al dat gepraat achter zijn rug, wacht, tot hij straks hier is, en zeg het hem in zijn gezicht. Schrijft hij zelf niet, dat hij van plan is zich hier te installeeren, een eigen zaak te beginnen, doe je dat zonder geld? En het hoeft niet eens, hij kan bij

Sluiten