Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

— Jij wou met hem naar de Harmonie, jij wou met hem biljarten... jij wou...

— En jij wou niks??? Ik moest het den heelen dag hooren, dat hij een gentleman was... Hier, George, is mijn getuige, hoeveel maal per dag... had ze het er niet over?

George maakte een afwerende beweging. — Pardon, zei hij, nou wasch ik me handen in de Kali. Dat heb je me zelf aangeraden?

Van Vliet ging nu door tegen zijn vrouw: — Wie wou mevrouw Post de oogen uitsteken in Goncordia, wie wou mevrouw Hooiberg aan den overkant troeven, laten zien dat we Engelsche kennissen hadden?

— The teebel is heavij, de teebel is heavij. . . «arde mevrouw woedend. Heb jij niet als een dolle hier door het huis geloopen, met je ferie pliest toe miet joe, en houw doe joe doe. Wie wou persee, dat het heele huis hier Engelsch leerde? Nou he-je een Engelsche schoonzoon gehad, en wat he-je nou nog? Flessche champagne, kokteels, of het geen geld kost, een smoking moest je aandoen om te rijsttafelen, en nou loop je nog in je smoking... Daar sta je nou in je smoking... doe dat ding toch uit...

— Ik zal dragen wat ik verkies, ik rijsttafel in het vervolg altijd in me smoking, die heb ik werachtig niet alléén voor dien Swietvent aangetrokken. Als je dat maar niet denkt, zeg. Maar wie wou Rudolf niet? Jij niet! Heb ik niet

Van Vliet, Sweet en Cy. 12

Sluiten