Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Hooiberg, het is zoo heerlijk, eens over Holland te praten met iemand, die er pas vandaan komt. Ja, wat gebeuren er een ongelukken tegenwoordig met die autos, hè, maar ik zeg maar, neem een goed merk, een wagen waar je op rekenen kunt, dat beperkt de ongelukken reeds tot op de helft. Ik schreef laatst aan Papa, als u een auto neemt, neem dan een goeie. Maar u weet, die papa is zoo dol op peerden, heeft het nooit over zijn hart kunnen krijgen, die weg te doen.

— Dat kan ik me begrijpe, zei juffrouw Van der Kooy, tegelijk vèrbaaéd opziend, omdat ze een douw in haar rug voelde, ik ben ook soo dol op peerde, daarom heb ik geen auto genome. En ik heb een tante, die is aan hef* sukkele met der niere, en die eet allenig peerdevleesch, nooit fan de koe-oe!

Een flinke stomp in haar rug deed het woord koe wat langer schijnen, dan het gewoonlijk wordt uitgesproken.

— Soesoe, brulde Van Vliet, o god, die jongens.

— Het spijt me zoo, dat ik u last veroorzaak, meneer, lastig zoo zonder telefoon, nietwaar.

— Dat zeg ik ook, viel juffrouw Van der Kooy weer bij, as je aan soo'n ding gewend !ben, kan je bijna niet sonder, makkelijke dinge, hè mefrouw, je spreekt soo maar met iemand in de Dapperstraat of in de Meer, heelemaal aan de andere kant fan Amsterdam. Is u ook fan Amsterdam mefrouw ?

Sluiten