Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

en sterk geparfumeerd. Het waren er drie; dat merkte ze later aan het papier, gedateerd uit Den Haag .Voor haar was er een brief van haar moeder.

Magda vertelde het laatste nieuws. Een vriendin van Christy had een baby gekregen, Magda was er geweest en had het jonge paar in zoo grooten geluksroes aangetroffen, dat ze er den heelen dag nog van onder den indruk was geweest. Verder vertelde ze van de verveling aldoor inkwartiering te hebben en hoe ze vond, dat ze zich toch in deze moeilijke tijden niet er af kon maken met de officieren ergens anders te laten logeeren, zoolang ze zelf haar groote huis bewoonde. Als het haar te erg zou gaan vervelen, zou Christy het wel merken; dan kreeg ze een telegram, wanneer ze haar moeder verwachten kon. Was het de inhoud van den brief,was het deherinnering aan thuis, was het al wat ze deze weken aan grootere en kleinere decepties gedragen had en dat nu zijn culminatiepunt vond in den eersten feilen prikkel van jalouzie? Wie zal het zeggen: in ieder geval het Christy haar hoofd op de armen zakken en snikte het uit.

Toen het een beetje bedaarde en zij weer denken kon, overwoog ze, of de komst van haar moeder iets was, waarmee zij blij zou zijn. Ze stond op en ging op het balcon. Vóór haar, aan den overkant van het Lac Léman, de hooge steile bergen. Direct

Sluiten