Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

mezelf blijven. Ik heb je lief, hoor je, ik heb je lief!"

Hij had zijn armen om haar middel geslagen en hij trok haar hoofd tot zich en kuste haar mond. Magda was zonder verweer. In haar verlangde alles naar liefde.

„ Och.Magda, Magda! Al die jaren! Luister: mijn heele leven heb ik gezocht naar de ééne, die mij boeien zou. Mijn ijdélheid wilde de jongsten, de mooisten—en als dan mijn ijdélheid bevredigd was, kwam weer de leegte. Want duizenden jaren oud ben ik, Magda, en ik heb nooit bij de jeugd gehoord.

Ik ben nooit jong geweest. Als jongen van zestien al zocht ik de dingen der eeuwigheid; de groote denkers waren me nooit groot genoeg.

En 't verleden, zie je, 't verleden wilde ik kennen. Toen kwam mijn ijdélheid en wilde jeugd en schoonheid, uiterlijkheid, geuren, met geld, met vrouwen. Mijn moeder wist het wel. Een slaaf was ik van mijn ijdélheid en mijn geld. Toen kwam Christy en in haar frischheid hoopte ik te vinden. Maar ze boeide me niet. Ze boeide me evenmin als alle anderen. Toen kwam jij! Oh, Magda, ik moet het je nü zeggen: Magda, eerst verlangde ik niet naar je, dacht ik zelfs niet aan je, maar langzaam aan is het zoo geworden. Jij wilde iets voor mij, de anderen wilden allen voor zichzelf alleen iets...

Je hebt mijn geest gekoesterd als een arm ziek

Sluiten