Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

GEVANGENISKLANTJE

Ja, meneer de Commissaris Daar was ouwe Heintje weer, Is er nu geen p iets ie plaatsje Voor uw trouwe klantje meer? Niemand heb ik op de wereld Nergens huis of onderdak, Daarom kom ik nog eens vragen Om een hoekje in de bak. Voor zoo'n sukkelige stakker Is 't niets gedaan op straat; Als ik zit houd ik me netjes Als ik vrij ben, doe ik kwaad. Ben ik minder dan 'n ander, Minder dan een moordenaar? Die is beter af dan Heintje Die krijgt wel zijn vijftien jaar. Ach, meneer de Commissaris Houd me van de straten af, Stuur me naar die stille bajes Want mijn vrijheid is mijn straf.

Wie de fiets heeft uitgevonden Is een smeerlap van 'n vent, Want dat lamme ding op wielen Is mijn grootste concurent. Alle huizen van bewaring Met de krententuin er bij, Zitten vol met zwijntjesjagers Nergens is er plaats voor mij.

Vroeger jaren was 't schande Als je in de nor moest gaan, Tegenwoordig wordt je nijdig Als de heeren je ontslaan. . Wat moet Heintje gaan beginnen Als hij niet de cel in mag, Toe, meneer heb medelijden Denk toch aan mijn ouden dag. Bijna vijf en twintig jaren Ben ik nu al vaste klant, Laat me nu ook rustig sterven Bij de luidjés van mijn stand.

Sluiten