Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

DIE LUIE POST

„Saboteeren, tegenwerken" „Doen die heeren van de post", „Weten ze, met hun geluier" „Wat 'n geld of dat mij kost?" „Schande is 't, hier-en-gunter" „Stopt die sufferts in de doos", Krijscht de oudste der firmanten Van de Heeren Bal & Roos. „Lijntjes zitten ze te trekken" „Kletsen doen ze op kantoor", „Maar om stevig aan te pakken" „Daar zijn ze te vadsig voor!"

Zie zoo'n telefoonjuffrouwtje Ziet ze zwoegen als 'n slaaf, Ziet de tobbende beambten Aan de Post en Telegraaf. Brieven, Maandags vroeg verzonden Komen toch nog Vrijdags aan, Alle onnauwkeurigheden Heeft het personeel begaan.

Nederland, pak op je brieven, Heel de dienst is in de war. Zelfs de zegels zijn onplakbaar... Nederland, het wordt te bar! „Toetie, wacht me Dinsdagavond" „Lieve schotje, kom dan toch", Daar de brief 'n dag te laat komt Staat hij Donderdags er nog.

Maar, geachte Landgenooten Weest nu billijk voor 'n keer, Zijn die telegrammenslikkers Geen gewone menschen meer? Geeft dien armen brievenschifters Toch wat hooger traktement, Geeft ze een behoorlijk leven Heusch, ze zijn niet zoo verwend. Stelt toch goedgeschoolde krachten Bij de Posterijen aan, Plaatst er. goedbetaalde werkers Menschen, die hun vak verstaan.

Sluiten