Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

om naar 't klooster te gaan. 't Was er echter bijna heelemaal uit, lachte ze in zichzelf. Als ze 't rechtuit moest zeggen, ja, wat zou ze dan moeten antwoorden? Deed ze 't nog graag? Zou ze nog willen ? Och! wie zou er voor moeder zorgen ? Anna mocht nooit komen, alleen als moeder bediend was, en dan zag ze nooit iemand meer, als zij ook nog weg ging. Nee, ze bleef bij moeder. Dat was haar besluit.

Doch zou ze 't zoo wel volhouden? Wat had ze aan dat bovenhuis? Eerst waren ze er met drieën, nu zij alleen; de huur moest betaald worden, alles schoongehouden.

Daar was haar wel gevraagd, om de huur over te doen. Maar zij dan? Ze kon er wel in blijven. Dat deed ze niet, nee, ze zou toch vreemd zijn in haar eigen huis, en wie weet, wat voor moeite ze zich op den hals haalde. Of wilde ze 't voorloopig probeeren? *t Waren goeie menschen, zei eenieder, met maar êén kind. Heelemaal geen drukte dus aan haar hoofd. Als ze dan haar eigen kamertje had, om te slapen en desnoods overdag wat te zitten. Maar 't eten dan ? Dat kon ze voor zich alleen al slecht klaar maken, 't Zou te duur gaan uitkomen, en al die moeite ook nog. In de kost gaan bij dat huishouden ? Ze voelde er al het onprettige, onhuiselijke van; *t moest juist allemaal maar goed gaan; ze zat dan ook immer en altijd die andere menschen in den weg natuurlijk, zoo'n vreemde er bij.

Maar als het nu moest I Ze dacht er over na, heel den

Sluiten