Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

jaloersche vriendinnen, den up-to-date gentleman van Zuylenhoven Lentsveld, die auto hield, en wiens Vader — toevallig óók kort geleden gestorven — werd gerekend tot de hoogst aangeslagenen in de belasting.

Het werd een opgewonden drukte van felicitaties en omhelzingen. Jos vroeg, „hoe ze dit in Godsnaam had klaargespeeld." Oom de Wildt verzekerde met klem trotsch te zijn op de aanwinst van zulk een neef; Tante, met moederlijke gedachten bij haar dochters, die ze met geen mogelijkheid aan den man kon krijgen, was minder spontaan, vroeg fluisterend aan Jos, of het „die" lui waren, die zoo gruwelijk gespeculeerd hadden," Oom Theo Boogerd wenschte hartelijk, dat Bep een toekomst van geluk mocht wachten; Flip van Eek, hevig teleurgesteld, drukte stilzwijgend Bep de hand, wat zij, evenals bij de anderen, met een beweeglijk „dank je, hoor" beantwoordde.

Even druk als de verloofde zelf liet mevrouw Boogerd zich gelukwenschen. Ze had de so-easy afgezet, om mak-, keiijker de zoenen in ontvangst te nemen. Waardig in haar grijzende voornaamheid en paars-zijden japon stond zij voor het trumeau-tafeltje onder den penant-spiegel, waarin haar kunstig kapsel weerkaatste. Bijna kinderachtig-verrukt vertelde ze, dat ze het groote nieuws al weken wist. Maar Bep had gezegd : „tot pakjesavond mondje-toe, Mama." Ze had het haast niet kunnen verzwijgen!

Jos vond, André moest onmiddellijk worden opgebeld en ontvangen worden met het knalsaluut van een flesch

Sluiten