Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

IV.

E stille, leege kerstdagen waren ten einde gesleept. Door de ramen dreunde weer het geroes van het bezige stadsleven; binnenshuis was de woeligheid van den gewonen week-

schen dag. In de gang stonden zware eiken stoelen stijf achter elkaar; de huiskamer kreeg ,,'n groote beurt." Binnen in de holle kamer klonk de vibreerende stem van Dientje, die alle deuntjes afdraaide van het volkszang-draaiorgel.

André was naar Driebergen, om acte-de-présence te geven bij den verkoop van eenige zijner landerijen. Clémence voelde zijn afwezigheid als een verlichting.

Nu ze zingende Dientje duchtig zag wrijven, de andere meid de traploopers schuieren, Jos gebogen wist over studieboeken, en het geroes tot haar doordrong van de herleefde stad, voelde ze krachtiger dan te voren den ouden werklust. Het ging méér zoo na een terugzinking als van de laatste dagen.

Ze studeerde in de ochtenduren met een ijver, die geen enkele matte, troostlooze gedachte doorliet. Vóór koffietijd merkte ze nog op twaalf nieuwe theedoeken een zwierige, roode B.

Sluiten