Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Ansjovis. Een kleine visch, die behoort tot de familie der haringen. De echte ansjovis ■wordt gevonden in de Middellandsche zee en den Atlantisch en Oceaan tot aan het Kanaal, zelden noordelijker. Wat men dan ook in Noord- en Zuiderzee als ansjovis vangt, is niet de echte soort. Gezouten en ingemaakt is de ansjovis een bijzondere lekkernij.

Arabisch paard. Van alle paardenrassen wordt het Arabische genoemd het oudsteen het edelste. Het is een ideaal rijpaard, wat wel uit zgn slanken lichaamsbouw blijkt. Het is al van de vroegste eeuwen af gewaardeerd wegens zijn buitengewoon snellen, sierlijken gang en zgn prachtigen lichaamsbouw. Daarbij is het met een schrale voeding tevreden en tevens mak en gewillig.

Ansjovis.

Arabisch paard.

Antilope. Een groote dierenfamilie, waaronder tal van soorten, die onder verschillende namen bekend zijn, behooren. De antilope houdt het midden tusschen de geit en het hert, maar onderscheidt zich van deze door hare slanke en elegante gestalte. De horens zijn bij de verschillende soorten op zeer verschillende wgze gebogen: naar voren, naar achteren, soms zelfs gedraaid als een kurketrekker. Antilopesoorten zijn de gazelle, de gems, de gnoe en andere.

Antilope.

Sluiten