Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Lijster.

Lijster. Ook de lijster is een zeer geliefde zangvogel, die ook in gevangen staat zingt. De lijster is grooter dan de andere zangvogels. Zij werd jarenlang veel gevangen om het vleesch, dat zeer smakelijk is. Zij voedt zich met insecten, wormen, bessen (lijsterbessen), enz. De hier afgebeelde is de merel of zwarte lijster. Tot de lijsters behoort ook de z.g, spotvogel, in Amerika, die den zang van andere vogels nabootst.

Loodsmannetje. Het loodsmannetje is een klein visch je, dat in de gematigde en tropische zeeën leeft. Het is zilvergrijs van kleur met drie tot vijl donkerblauwe banden om het lichaam. Het zeer vraatzuchtige diertje zwemt dikwijls vóór een schip uit of er achteraan, in gezelschap van haaien. Vandaar de naam.

Loodsmannetje.

Luipaard. De luipaard is een vrq groot roofdier, evenals de leeuw en de tqger behoorende tot, de familie der katachtigen. Hij wordt, den staart • niet medegerekend, ongeveer één meter lang. Hij is geelachtig gekleurd, terwijl zijn huid bezaaid is met donkere vlekken. Hij wordt voornamelijk gevonden in Afrika, Ferzië en Indië.

Luipaard.

Sluiten