Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

maeanderranden, het ondereinde bolvormig verdikt met ingesneden driehoeken. Scheede van hout, ovaal, naar onderen dunner; van boven en onderen met vaasvormige, met zilver bekleede verdikking, het middendeel met snoer omwoeld. Djampoewa, Gowa. L. totaal 227, 1. punt 26, br. 3, dm. schacht 2,5 cM.

1526/4. Lans, als voren, de punt gedamasceerd, driehoekig, met ronden steel met ringvormige verdikking. Schacht van lichtbruin hout, het boveneinde puntig en achthoekig; ondereinde met zilveren bus, waaraan ronde en platte verdikkingen, van onderen met platten uitstekenden rand. Scheede van hout, van onderen vaasvo'rmig, van boven ovaal, het middendeel met zwart touw omwonden; onder- en boveneinde met zilveren beslag, waarin rondgaande groeven. Djampoewa, Gowa.

L. totaal 245, 1. punt 23,5, br. 2, dm. schacht 2,8 cM.

1526/11). Als voren, doch de punt klein, lancetvormig, met onduidelijke damasceenng, op kleinen, ronden steel. Schacht van roodbruin hout, cylindervormig, van boven dunner; van onderen met zilveren bus met kraag en groeven en hieronder als stootplaat een koperen cent. Op het onderste vierde deel van de schacht een zilveren ringetje. Scheede van bruin hout, het ondereinde vaasvormig, het boveneinde ovaal het middelste deel met zwart touw omwikkeld. Djampoewa, Gowa.

L. totaal 175, 1. punt 12,5, br. 1,4, dm. schacht 2 cM.

37/218. Als voren, de punt smal, rietbladvormig, met middenrug, gedamasceerd, geleidelijk overgaande in den cylindervormigen steel. Schacht van zwart hout. Eenvoudige geelkoperen bus. Zonder scheede. Z.

L. totaal 170, 1. punt 26,5, br. 2,2, dm. schacht 2,2 cM.

1526/18. Als voren, de punt gedamasceerd, lancetvormig, met groeven aan weerszijden van den middenrug; bovenaan twee gleuven, in gaatjes eindigend; korte kegelvormige steel met ringvormige verdikking. Schacht van bruin hout, cylindervormig, naar boven dunner en met zeshoekige punt; ondereinde met geelkoperen achthoekige bus, waarin ingegrift bloemornament, het ondereinde bolvormig verdikt en met gekartelden kraag, waaronder een koperen plaatje. Scheede van bruin hout, van onderen en boven vaasvormig verdikt en met zilveren beslag; het middelste deel met snoeromwikkeling. Djampoewa, Gowa.

L. totaal 235, 1. punt 30, br. 3, dm. schacht 24 cM.

1526/12. Als voren, de punt ruw, lancetvormig, beitelvormig geslepen met korten kegelyormigen steel, alles ruw gedamasceerd. Schacht van lichtbruin hout, cylindervormig, bovenaan dunner met achthoekige punt; onderaan met geelkoperen bus waarin rondgaande groeven en rijen bloemfiguren (?), van onderen rondgaande verdikking en schuine kraag. Scheede van licht hout, ovaal, naar onderen dunner, van onderen en boven met cylindervormige verdikking. Djampoewa, Gowa.

L. totaal 266, 1. punt 27, br. 2,5, dm. schacht 2,6 cM.

1526/3. Als voren, de punt gedamasceerd, lancetvormig met zeer korten, gegroefden steel. Schacht van grijsbruin hout, steelring van zilver en daaronder een bus van geelkoper, de laatste met talrijke rondgaande groeven en bloemfiguren, de onderrand kraagvormig. Scheede van donkerbruin hout, van onderen en bóven vaasvormig verdikt, het middendeel met hars bestreken en met fijn touw omwoeld; aan de scheede hangt een blauwe kraal aan een touwtje. Djampoewa, Gowa.

L. totaal 210,5, L pmt 25, br. 2,2, dm. schacht 2,5 cM.

1526/16. Als voren, de punt lancetvormig, gedamasceerd, bovenaan eenigszins uitgescnulpt; korte cylindervormige steel met rondgaande verdikking. Schacht van lichtgeel hout, cylindervormig, bovenaan dunner en met achthoekige punt, waaronder groeven. Ondereinde met geelkoperen bus, waarin gedreven bloem- en bladfigurendaaronder eene meloenvormige verdikking en een gekarteld plaatje. Scheede van bruin hout, ovaal, naar onderen dunner, van onderen en boven cylindervormig verdikt en met hoorn bekleed, het middelste deel met rotanreepen omwoeld. Djampoewa, Gowa

L. totaal 258, 1. punt 29, br. 3,5, dm. schacht 2,5 cM.

1) Vgl. Matthes, Atlas, pL VIII, fig. 12.

Sluiten