Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

i2^g/i53ï). Lans, als voren, de punt met beitelvormig geslepen sneden. De steel als voren, doch de schacht van zwart gepolijst hout, van boven verdikt en puntig uitloopend, van onderen met zilveren bus, waarover vier diagonaal gevlochten smal e rotanbanden loopen, het ondereinde meloenvormig met gekartelden kraag. Ovale scheede van roodbruin hout. Z.

L. totaal 206, 1. punt 26,5, br. 2,5, dm. schacht 2 cM.

124/0») Als voren, de punt lancetvormig, met middenrug. De steel met eene ojiefvormige verdikking tusschen een rug en een gleuf. Schacht van palmhout, het ondereinde verdikt, met geelkoperen bus, die door twee ruggen in drie deelen verdeeld is, met gedreven bloemen- en bladfiguren. Zonder scheede. Z. (?).

L. totaal 172, 1. punt 28, br. 2,2, dm. schacht 2,1 cM.

202/3 Als voren, de punt lang en smal, met middelrug, uit het bloemkelkvonnig ondergedeelte van den steel voortkomend. De steel cylindervormig, met twee diepe gleuven. Korte schacht van palmhout. Bus van geelkoper, het ondereinde zeshoekig, verdikt, met bladvormig drijfwerk, de kraag herhaaldelijk uitgekeept, Scheede van twee stukken van lichtbruin hout, door twee rotanbanden samengehouden, van onderen kegelvormig verdikt. Makasar.

L. 120,5, 1. punt 26,7, br. 1,5, dm. schacht 2,1 cM.

124/10 Als voren, de punt rietbladvormig, met middenrug, gedamasceerd. Korte steel met twee diepe gleuven. Schacht van gepolijst roodbruin hout. Aan het ondereinde een smalle zilveren ring en daaronder eene breede geelkoperen bus, met rondgaande ruggen, versierd met bladvormig drijfwerk, van onderen verdikt en kraagvormig uitloopend. Zonder scheede. Z. (?).

L. 172, 1. punt 24,5, br. 1,8, dm. schacht 2,3 cM.

2.06/21;»). Als voren, de punt rietbladvormig, met middenrug. De steel kort en dik mét een rug in het midden. Schacht van palmhout. Bus van geelkoper, effen met vele rondgaande ruggen, van onderen verdikt en kraagvormig uitloopend. Z. (?).

L. 188, L punt 27,3, br. 2, dm. schacht 2,2 cM.

1526/6 Als voren, de punt zeer ruw lancetvormig en met korten ronden steel; schacht van donkerbruin palmhout, het boveneinde eenigszins kegelvormig, het ondereinde met geelkoperen bus, zeskantig, met rondgaande groeven en uitgeschulpten kraag. Scheede van bruin, gevlamd hout, het onder- en boveneinde cylindervormig met zilveren rug, waarin groeven. Djampoewa, Gowa.

L. totaal 185, L punt 25, br. 2,2, dm. schacht 2,5 cM.

1 «26/14 Als voren, de punt lancetvormig met inkervingen aan weerszijdeE1 van den middenrug; korte steel met rondgaande groeven en verdikkingen. De schacht bruin, van boven dikker en met kegelvormige punt; het ondereinde met zilveren ring daaronder een geelkoperen bus met rondgaande groeven en streepjes, de onderrand verdikt en met schuinen kraag. Scheede in doorsnede ovaal, naar onderen dunner, het ondereinde kegelvormig, het boveneinde cylindervormig verwijd en met zilveren beslag, het middelste deel met touwomwinding. Djampoewa, Gowa.

L. totaal 223, 1. punt 28, br. 3, dm. schacht 2,3 cM.

16/88 *) Als voren, doch op het boveneinde van de punt aan weersrijden een ijzeren bladfiguur en reliëf; korte steel met rondgaande groeven en verdikkingen. Schacht van roodbruin gepolijst hout, van boven kegelvormig, van onderen met geelkoperen bus, met rondgaanden rug en eenige ingekraste streepjes onder den schuinen kraag. De scheede uit twee stukken hout bestaande, die door vijf diagonaal gevlochten banden samengehouden worden. Het boven- en ondereinde met een hoornen cylinder. L.

ï_. totaal 204, 1. punt 23,9, br. 2, dm. schacht 1,7 cM.

1) Serie 1239 leg. Dr. H. C. A. E. C. Hblmkampf, 1899.

2) Serie 124 don. H. J. van NoUHUlS, Maart 1871.

3) Serie 306 aankoop Juni 1882.

4) Serie 16 leg. Dr. Sal. MÜU.er, Oct. 1861.

Sluiten