Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

1526/8. Lans, als voren, de punt bladvormig, gedamasceerd, beitelvormig geslepen; korte steel met rondgaande verdikking en voet. Schacht van bruin, gevlamd . hout, naar boven dunner met kegelvormig einde, waaronder groeven. Het boveneinde met geelkoperen, achthoekige bus met ringen, van onderen verdikt en met uitgeschulpten kraag. Scheede van bruin hout, dunner uitloopend, ovaal, het eene einde vaasvormig, het andere kegelvormig verdikt, het middelste deel met zwart snoer omwonden. Djampoewa, Gowa.

L. totaal 256, 1. punt 27,5, br. 3, dm. schacht 2,3 cM.

5S2S/3r % Als voren, de punt van boven het breedst, met eenige inkepingen aan beide sneden. Korte cylindervormige steel met rondgaanden rug. Schacht van roodbruin gepolijst hout, van boven kegelvormig, van onderen met geelkoperen, achtkantige bus, met ingegrifte schub- en bladfiguren, het ondereinde meloenvormig verdikt met een geciseleerd bladpatroon, de kraag uitgeschulpt. Zonder scheede. Z. (?).

L. totaal 223,5, !• purt 29,7, br. 3, dm. schacht 2 cM.

1526/20. Als voren, de punt fraai gedamasceerd, lancetvormig, beitelvormig geslepen; de bovenrand uitgeschulpt en met twee gaatjes; de steel kort, rond met voet en rondgaande verdikking. Schacht van zwartbruin palmhout, naar boven dunner en met kegelvormige punt; het ondereinde met zesvlakkige geelkoperen bus, met gedreven bladornament en randen met streepjes; het ondereinde verdikt en met gekartelden kraag. Scheede van bruin hout, vaasvormig, in doorsnede ovaal, van onderen en boven cylindervormig verdikt en met zilveren beslag; het middendeel met zwart koord omwonden. Djampoeiva, Gowa.

L. totaal 237, 1. punt 31,5, br. 3,6, dm. schacht 2,4 cM.

1526/2 *). Als voren, de punt lancetvormig, zwart verroest, steel met rondgaande verdikking en voet. Schacht van bruin hout, bus van geelkoper, achthoekig met uitstekenden kraag, de zijkanten met ingegrifte paren schuine lijnen en schelpvormige figuren. Houten scheede, in doorsnede ovaal, van onderen en boven cylindervormig verdikt, het middelste deel met fijn grijs touw omwikkeld, bovenaan met rotanring. Djampoewa, Gowa.

L. totaal 224, 1. punt 28, br. 2,5, dm. schacht 2,4 cM.

1526/17. Als voren, de punt gedamasceerd, lancetvormig, nabij de bovenranden twee korte, m gaatjes eindigende sleuven; steel kegelvormig met rondgaande verdikking. Schacht van rondbruin hout, naar boven dunner met kegelvormige puntondereinde met geelkoperen bus, waarvan de onderrand verdikt en met onduidelijke groeven, hieronder een schuine kraag. Scheede als voren, naar onderen dunner, van onderen en boven kegelvormig verdikt, met rotanring, het middelste deel met zwart en rood snoer omwikkeld. Djampoewa, Gowa. L. totaal 215, L punt 29,5, br. 3,5, dm. schacht 2,4 cM.

1526/10. Als voren, de punt zeer ruw lancetvormig met korten onregelmatigen steel. Schacht van zwart hout, het boveneinde dunner en tonvormig. Boveneinde met breede, uit talrijke banden bestaande zilveren bus, waarin gedreven bladranken en rijen boogjes in rondgaande of schuine randen; onderaan eene meloenvormige verdikking met effen kraag. De scheede in doorsnede ovaal, van onderen en boven vaasvormig verdikt. Om het middelste deel spiraalvormige rotanomwinding. Djampoewa, Gowa.

L. totaal 250, 1. punt 27, br. 1,9, dm. schacht 2,1 cM.

1526/15. Als voren, de punt groot, lancetvormig, ruw gedamasceerd, op korten steel; schacht van bruin hout, naar boven dunner en met achtkantige punt; ondereinde met zilveren bus, waarin twee gedreven banden met bladranken; het ondereinde meloenvormig met effen plaatje als kraag. De scheede als voren, ovaal, van onderen en boven kegelvormig verdikt, het ondereinde met een gevlochten rotanrinjï Djampoewa, Gowa.

L. totaal 246, 1. punt 31, br. 3, dm. schacht 2,7 cM.

1) Serie 1525 leg. Mr. J. W. van Lansbergk, April 1906.

2) VgL Matthes, Atlas, pl. VIII, fig. 12.

Sluiten