Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

1S26/11 Lans, als voren, de punt rietbladvormig, het middelste deel aan weerszijden verdiept; boveneinde recht afgesneden, de kanten beitelvormig geslepen; steel kegelvormig, aan weerszijden over het ijzer met eene punt heen stekend en met twee rondgaande verdikkingen. Schacht van bruinrood hout, het boveneinde dunner en met kegelvormige verdikking; ondereinde met breede züveren bus, waarin gedreven bladranken in rondgaande of schuine banden; daaronder eene meloen vorm ige verdikking en een effen kraag. Scheede als voren, ovaal, van onderen en boven kegelvormig verdikt, de onderrand met rotanring, het middelste deel met snoeromwikkeling. Djampoewa, Gowa.

L. totaal 235, L P»nt i2i br- 2A dm' schacllt 2>3 cM-

1526/1*. Als voren, doch de punt bajonetvormig driehoekig; steel rond en kort met rondgaande verdikkingen. Schacht van bruin hout, bovenaan dunner en met kegelvormige punt; ondereinde met zilveren bus, waarin gedreven bladfiguren; daaronder eene meloenvórmige verdikking en een effen kraag. Scheede als voren, doch zeer beschadigd, ovaal, van onder en boven cylindervormig verdikt, het hoven- en onderdeel met smalle, het middelste geheel met touwomwikkeling. Djampoewa, Gowa.

L. totaal 232, L punt 31, br. 2,4, dm. schacht 2,6 cM.

124/? Als voren, de punt en de steel overeenkomende met die van 1526/13, doch de schacht van palmhout, van boven kolfvormig verdikt, van onderen met geelkoperen effen bus, die van onderen verdikt is, met effen kraag. De scheede als voren, doch het middengedeelte spiraalvormig met rotan omwoeld. Z. (?).

L. totaal 203,5, 1. punt 28,5, br. 2, dm. schacht 2,1 cM.

S86/2I) Als voren, de punt bladvormig, met middenrug aan weerszijden, op ronden, gegroefden steel. Schacht van bruin hout, het boveneinde achthoekig; lange geelkoperen bus met rondgaande groeven, met gekartelden kraag. Zonder scheede. Z. (?).

L. punt 19,5, br. 2, 1. schacht 178, dm. 2,2 cM.

124/8 Als voren, de punt zeer smal, met middelrug als voren de steel achthoekig, zonder groeven. De schacht dun, van gepolijst bruin hout, naar boven dunner. Geelkoperenbus met twee rondgaande ruggen en schuinen kraag, zonder insnijdingen. Z. (?).

L. 168, 1. punt. 25,5, br. 1,5, dm. schacht 1,6 cM.

16/87 Als voren, de punt zeer dik, in doorsnede ruitvormig, de steel cylindervormig ' met twee rondgaande ringen. De schacht van roodbruin hout, van onderen verdikt met breede zilveren bus, die in het midden effen is, terwijl de beide uiteinden met bladvormig drijfwerk versierd zijn, het ondereinde meloenvormig verdikt, de kraag als voren. Z.

L. 213, 1. punt 24,3, br. 1,8, dm. schacht 2 cM.

064/20») Als voren, de punt tongvormig, flauw gedamasceerd, met middenrug, de steel kort met vier groeven. De schacht van palmhout. De bus van zdver, van boven en van onderen met rondgaande, het midden met spiraalvormige banden, gevuld met bladranken en bloemen. Het ondereinde als voren de kraag met ingegrifte Andreaskruisen De scheede in doorsnede ovaal, het ondereinde afgeknot kegelvormig, van donkerbruin hout. Beide uiteinden, met geelkoper beslagen. Z. (?).

L. 221,5, 1. punt 23,5, br. 2,4, dm. schacht 2,3 cM. Zie pl. VIII, fig. 4-

1C26/10. Als voren, de punt gedamasceerd, lancetvormig, met scherpen middenrug aan weerszijden en een gaatje aan weerskanten nabij het boveneinde; steel kegelvormig met rondgaande verdikking. Schacht van zwart palmhout, het boveneinde dunner met zesvlakkige punt, waaronder groeven. Ondereinde met geelkoperen bus, waarin dwarsgroeven, het ondereinde verdikt, met platten kraag. De scheede als

1) Serie 586 aankoop Nov. 1886.

2) Serie 964 aankoop Oct. 1893.

Sluiten