Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

met gele, witte, groene, roode en zilverkleurige kralen. Met wit katoen gevoerd. — Afkomstig van een „komedie stamboel." Makassar. L. 66, br. tusschen de schouders 43, 1. mouwen 44 cM.

1895/60. Baadje, als voren, doch van paars flanel, met staand kraagje. De voorpanden belegd met zilveren passement, groene en roode kralen, waarmede ook de randen omboord zijn, en geborduurde bloemen van zilver- en gouddraad, de laatste ook aan het ondereinde der mouwen. Met wit katoen gevoerd. — Herkomst als voren. Makassar.

L. 66, br. tusschen de schouders 44, L mouwen 50 cM.

1895/61. Als voren, doch van rosé flanel, met lange mouwen, die, evenals de voorpanden, benaaid zijn met bloemen en bladeren van zilverdraad en loovertjes, omgeven door roode en groene kralen, de laatste ook langs den onderrand. Gedeeltelijk met wit katoen gevoerd. — Herkomst als voren. Makassar.

L. 65, br. tusschen de schouders 43, 1. mouwen 54 cM.

1895/62. Als voren, doch van bruin satijn met paarse sterren. Lange mouwen, van voren open, staand kraagje. De voorpanden en mouwen benaaid met groene, roode en zilverkleurige kralen en bloemen van loovertjes en zilverdraad. — Herkomst als voren. Makassar.

L. 70, br. tusschen de schouders 35, 1. mouwen 55 cM.

1895/59. Als voren, van bruin satijn met paarse sterren, van voren open, met lange mouwen en staand kraagje. De voorpanden, mouwen en onderrand benaaid met gele, roode, rose, groene en zilverkleurige kralen, de voorpanden ook met sterren van zilverdraad. Met wit katoen gevoerd. — Herkomst als voren. Makassar.

L. 68, br. tusschen de schouders 34, 1. mouwen 52 cM.

1895/63. Broek, van rose flanel, met korte pijpen. De zijnaden en voorzijde benaaid met groene, rose, blauwe, roode, witte en zilverkleurige kralen, die vierbladerige bloemen en zigzaglijnen vormen. Met wit katoen gevoerd. — Herkomst als voren. Makassar.

L. 60, br. band 42 cM.

1895/65. Als voren, doch van geel flanel, met korte pijpen. De zijnaden en voorzijde onregelmatig benaaid met roode, groene en zilverkleurige kralen en zilverpassement. De pijpen van onderen met zwart katoen omboord en met wit en rood gestreept katoen gevoerd. — Herkomst als voren. Makassar.

L. 64, br. boven 36 cM.

1895/64. Als voren, doch van blauw flanel, met korte pijpen. De zijnaden benaaid met goudpassement op oranje strooken, de voorzijde met vogels, vlinders en bladeren van groene, roode, rose en zilverkleurige kralen. Met wit katoen gevoerd. — Herkomst als voren. Makassar.

L. 66, br. boven 37 cM.

VI. Het maken van bouquetten.

804/282 1). Kunstbloementuil, pyramidevormig, met witte en roode bloemen en vergulde bladeren. De bloemen zijn aan fijne, spiraalvormig gedraaide draadjes als steel bevestigd en het geheel aan een eind rotan, waarvan het boveneinde met wit, rood en oranje katoen omwonden is. — Door vrouwen te Gowa vervaardigd.

H. 26, dm. 7 cM.

804/283 2). Boompje, met groene papieren bladeren en gele en roode bloemen, van dun weefsel en wollen vezels vervaardigd; op den top is een roode vogel met vergulde vleugels en staart, groenen hals en rooskleurigen kop, eveneens van papier

1) L A. f. E. III, Suppl. p. 42 met pl. II, fig. 12.

2) O. c. p. 42 met pl. II, fig. 13.

Sluiten