Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

boerinnetje kan wel door de nieuwsgierigheid der vreemdelingen in verlegenheid gebracht worden. En zoo ook Hartmanns Doortje, die beduusd door de algemeene belangstelling „schon Tranen glanzen liesz in den lieben Guckaugelchen". Maar ze weet er wat op te vinden. „Sie stellt sich kurzentschlossen mit dem Gesicht gegen „die Mauer". Probatum est. Und „Der Lange Jan" singt Schubert..."

Ja,' die „Lange Jan" moet er toch maar overal bij zijn 1 Als symbool' van het groene Walcheren verheerlijkt, als Zeelands tuin en op de wateren prijkend, als een fraaie bloem op een schaal van zilver, geniet hij een belangstelling bij oud en jong, rijk en arm, inwoner, en vreemdeling, als slechts weinige torens in den lande. \

Zie, nu heb ik me eigenlijk veel te lang met u opgehouden op dat Middelburgsche marktplein, maar dat ik daar zoolang op een Donderdagmiddag toefde — en ieder ontvankelijk vreemdeling met mij — dat heeft Zeelands hoofdstad te danken aan het hooghouden van de traditie, welke elders zoo dikwijls wordt verwaarloosd en vertreden in kleinigheden, waar ze toch zoo gemakkelijk geëerbiedigd kon worden.

Sluiten