Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

dit gesmolten is, roert men er het meel door. Men zet de pan van 't vuur af en roert er, met kleine beekjes, het water door, opdat het meel niet klontert. Is al het water verbruikt, dan doet men de pan weer op 't vuur en doet er dan alle opgegeven groenten, de rrjst en 't zout bij.

Men kookt dit alles samen op, tot de rjjst en de groenten gaar zijn.

■KB. Een zeer aanbevelenswaardige soep, als men weinig brood heeft.

5. Soep van eenheidsworst-bouillon.

Een half pond groene erwten, y2 bosje selderij, 1 bosje prei of jonge uitjes, een handvol peulen, ± lVi liter water, een weinig peper, zout, ± s/< liter bouillon van eenheidsworst.

De erwten worden goed gewasschen en 2 nachten in water — zoo men wil in aardappelwater — geweekt.

De eenheidsworst wordt in gewoon water ± 8 a 10 minuten gekookt. Dat water giet men af en bereidt daarvan met de geweekte erwten een dunne erwtensoep.

De groenten worden schoongewasschen, fijngesneden en met de erwten, den bouillon en iy2 liter water gaar gekookt.

Men voegt er 't weinigje peper en 't zout bij en pient deze soep, als de groenten gaar zijn, warm op.

Sluiten