Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Sommigen koken de erwten eerst gaar en voegen ze daarna pas bij de groenten en den bouillon.

6. Soep van beenderen.

Voor ± 10, 15 a 20 cents soepbeenderen, 2 a 3 liter water, V» lepel zout, 1 mespunt peper, 1 uitje, soepgroenten (versche of gedroogde), V« kopje parqH sago of rijst.

De beenderen worden goed gewasschen en met 2 a 3 liter water opgezet.

Men kookt ze, tot het vleesch en de zwületjes loslaten. Dan zift men dezen bouillon en kookt hierin de groenten met de specerijen en de parelsago of rijst, tot alles gaar is. Van het vleesch en de -zwilletjes kan men nog een of ander gerecht bereiden.

7. Soep van gele rapen.

Een liter water, waarin eenheidsworst ± 8 a 10 minuten gekookt heeft, 1 a 2 rapen (samen ± 1V8 pond), 1 bosje prei, 1 groote of 5 kleine -uitjes, Vs ons .mélange A of B, 2 volle lepels meel, zout, 1 mespunt peper.

De rapen worden geschild, gewasschen en in «tukken gesneden, daarna in 1 liter water gaarge-

Sluiten